Tarta italiana

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2012 | 7302 vizualizari

 

Dupa tarta cu branzeturile grecesti a urmat aceasta tarta tot by Ruxy ...excelenta, cu branzeturi si arome italiene, care poate aduce o nota deosebita unei mese servita in familie sau alaturi de prieteni... o recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • Blat de tarta:
  • 375 gr faina
  • 240 gr unt
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de masline extravirigin
  • un praf de sare
  • un praf de busuioc
  • 5 linguri de iaurt ( mai gras)
  • 1 praf de chimion( macinat)
  • Compozitia:
  • 200 gr mozarella
  • 200 gr mascarpone
  • 470 gr ricotta
  • 100 gr parmezan
  • 2 oua
  • sare dupa gust
  • piper
  • busuioc un praf
  • rozmarin 1/2 lingurita
  • 1/4 legatura patrunjel
  • 3 linguri pline de faina
  • 5 rosii taiate felii groase
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/4 pahar de vin Marsala( se poate inlocui cu lacrima lui Ovidiu care este un vin mai licoros)
  • 4-5 bucati de rosii uscate la soare( optional)
  • 1 galbenus pentru uns blatul
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta italiana:

Blatul il facem amestecand toate ingredientele( pentru blat)  si framantand un aluat( foarte frumos si usor manevrabil) pe care il vom inveli in folie si-l vom pune la rece pentru 30 de minute.

Rosiile le-am taiat felii groase. Am pus in tigaie uleiul de masline si la foc iute am adaugat feliile de rosii si le-am lasat 3 minute, am adaugat busuioc si rozmarin( cate un praf) apoi le-am stropit cu vin si le-am mai lasat inca 2-3 minute. Le dam deoparte de pe foc si le lasam sa se scurga intr-o sita apoi le rasfiram pe o farfurie si le lasam la racit.

Am amestecat la mixer branzeturile, mascarpone, ricotta, mozarella( moale, sfaramata sau razuita) cu ouale si faina apoi am adaugat patrunjelul, putina sare si piper.

Scoatem blatul de tarta, il intindem pe o foaie pergament, cu sucitorul si cu mainile( folosindu-ne de o folie) il asezam in forma de tarta , intepam suprafata cu furculita si presam marginile usor, Turnam compozitia de branza o nivelam si apoi punem parmezanul deasupra. Luam rosiile bucata cu bucata si le punem peste parmezan, ( daca ne plac rosiile uscate la soare putem adauga cateva, eu nu am avut), presaram busuioc si rozmarin si lasam marginile tartei usor peste umplutura, ungandu-le cu galbenus de ou.

Coacem la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 50 de minute. Se poate servi calda...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta italiana" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac